Trouwringen en alternatieven om van te houden

//Trouwringen en alternatieven om van te houden

Ben je zelf een ringendrager of heb je juist nooit een ring om je vinger gehad? Maar nu komt je grote dag eraan en je googlet naar trouwringen om te zien wat jij en je aanstaande straks om de vinger hebben om je verbintenis een zichtbaar te maken met een mooi sieraad. In de wereld van diamanten, platina en goud zijn er genoeg mogelijkheden tot een keuze te komen. Een keuze voor jou en je aanstaande om van te houden. We zoomen in op enkele opvallende trouwringen en kijken vervolgens in een hele andere hoek: alternatieven voor trouwringen die interessant kunnen om verschillende redenen.

Ring

Message in a ring

Poëzie, persoonlijke cijfers en woordjes aan de binnen- of buitenkant van je trouwring, met graveren kan het allemaal. Wat momenteel een groeiende trend is: je eigen handschrift in de ringen laten door middel van lasertechniek. Kies je voor “orthodox” en vertrouwd, dan kan je altijd kiezen voor een boodschap aan de binnenkant van de trouwringen met jouw naam en die van je aanstaande en bijvoorbeeld de trouwdatum.

A very personal touch

Een andere opvallende trend is het geven van een zeer persoonlijke twist geven aan de trouwring. Alle facetten van een ring kunnen volledig worden aangepast aan je huidtint en smaak. Je kiest dus de ultieme vorm, breedte, kleur, eventuele gravures en textuur. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is aan te passen.

Hoe breed?

De jaren ‘60 en ‘70 hebben waren trendsetting voor de mannelijke trouwring wat betreft breedte. De nieuwe standaard was dat de trouwring bij de bruid een stuk smaller moet zijn dan die van de bruidegom. In de laatste jaren zie je een lichte verschuiving. Mannen kiezen steeds meer voor een smallere uitvoering van hun trouwring. Logischerwijs heeft dit te maken met de gigantische variatie aan mogelijkheden.

Kunstzinnige abstractie of toch juist barok?

De designers trouwring is in opkomst. Bij koppels die op het punt staan elkaar het jawoord te geven vallen de kunstzinnige abstracte vormen bij trouwringen op. Denk hierbij aan ringen die een scharniervorm bevatten of een ontbrekend stukje ring of wat je maar kunt bedenken. Er zijn diverse ateliers die bereid zijn om je heel ver tegemoet te komen qua vormgeving.

Ring

Alternatieven voor trouwringen

Zijn jullie geen liefhebber van ringen of is er een achterliggende (fysieke) reden waardoor je niet kunt kiezen voor een trouwring, dan zijn er voldoende alternatieven met dezelfde symbolische en emotionele waarde. Sommige individuen zijn bijvoorbeeld allergisch voor bepaalde metaalsoorten of bijvoorbeeld om praktische redenen geen ringen kunnen dragen zoals een bepaald beroep. Wat doe je dan? Geen grap: kijk eens naar de beschikbare houten trouwringen! Een ander leuk alternatief is het dragen van een trouwring als ketting. Andere mogelijkheden zijn: een gezamenlijke tatoeage, een kunstobject, andere sieraden… Be creative! En alvast proficiat met de mooiste dag, of één van de mooiste, van je leven!