Tapijt kopen? Zo kies je het materiaal

//Tapijt kopen? Zo kies je het materiaal

Bij het kiezen van vloerbedekking, speelt naast persoonlijke smaak vooral het gebruik een rol. Voordat je naar kleuren en dessins gaat kijken, is het dus belangrijk om te beslissen welk materiaal geschikt is voor de ruimte.

Hoe gebruik je de ruimte?

De volgende aspecten hebben allemaal invloed op je keuze voor tapijt:

  • Waarvoor je de ruimte gebruikt
  • Wie hem gebruikt
  • Hoe vaak de ruimte in gebruik is

Als je de ruimte alleen gebruikt om te slapen, vraagt dat minder van het tapijt dan wanneer je een ruimte gebruikt om in te leven of te werken. Ook kinderen of een huisdier vragen meer van de vloerbedekking. Net als intensief gebruik, zoals de gang of de trap. Dat maakt het noodzakelijk om een goede keuze te maken uit de verschillende soorten tapijt.

Verschillende soorten tapijt

Afhankelijk van de manier waarop het tapijt gemaakt is, kun je een keuze maken uit verschillende soorten vloerbedekking:

  • Gesneden pool
  • Lussenpool
Lussenpool

Zoals de naam al zegt, bestaat lussenpool tapijt uit lussen. Dit is het meest sterke en slijtvaste tapijt. Ook neemt het weinig vuil op. Het is dan ook geschikt voor trappen, gangen en kinderkamers. Ook in de woonkamer en werkkamer heb je lang plezier van dit tapijt.

Gesneden pool

Bij gesneden pool is de lus van het tapijt tijdens het weven doorgesneden. Dit geeft een lekker zacht tapijt. Het is wel wat minder slijtvast en daarom vooral geschikt vloerbedekking voor de slaap-, woon- en werkkamer.

Goedkoop tapijt kopen

Nu je weet welk soort tapijt je nodig hebt, kun je je keuze gaan maken. Als het je gaat om goedkoop tapijt, dan kan vloerbedekking van Kwantum een goede keus zijn. Hier kun je beide tapijtsoorten vinden, dus zowel voor intensief gebruikte ruimtes als voor ruimtes die je minder vaak gebruikt.