Minder ziekenhuiskosten door een goeie zithouding

//Minder ziekenhuiskosten door een goeie zithouding

Gezonder en daardoor langer leven zit ‘m soms in kleine details. Eén ervan is het aannemen van een goeie zithouding. Bij het zitten is het de bedoeling dat je lichaam ondersteund wordt zoals het hoort. Naast ergonomische stoelen en comfortabele zitbanken is een zitzak een ideaal zitmeubel om je lichaam de juiste steun te geven. De wetenschap bewijst het: wie voor zijn lichaam zorgt, hoeft minder vaak naar het ziekenhuis en leeft langer.

De zitzak als ergonomisch zitmeubel

Er bestaan diverse types van zitzakken. Je kent waarschijnlijk de populaire zitzak die onderaan breed is en naar boven toe smaller wordt. Hierin zit je vrij rechtop maar toch kun je lekker achterover hangen. Deze geeft aan je rug de steun die je rug verdient. Op elk plekje van je rug wordt je ondersteund. Daarnaast bestaan er ligkussens die eventueel ook met een uitstulping zijn voorzien. Deze uitstulping is een extra ruggensteun. In deze modellen van zitzakken lig je achterover maar heb je toch steun in je rug. Daarnaast bestaan er grote ligkussens. Als je deze uitbreidt met een extra kussen, dan creëer je je zitzak volledig naar jouw eigen inzicht. Denk bijvoorbeeld aan het U-vormige steunkussen dat zo populair is bij zwangere vrouwen. Of wat denk je van een extra rond langwerpig kussen dat je in alle vormen tegen je lichaam kunt aandrukken.

Je lichaam is je rijkdom

Je lichaam en dus ook je rug is je grootste rijkdom. Hoe langer je het gezond houdt, hoe beter. Heel wat rugklachten eindigen in het ziekenhuis. Voorkomen is beter dan genezen. Een zitzak helpt je rug te ontlasten. Je lichaam wordt op een gelijkmatige manier ondersteund, de druk wordt verdeeld over het hele oppervlak van je lichaam. Tot slot willen we ook de geestelijke gezondheid nog even aanhalen. Je goed voelen in je woning heeft ook zijn gevolgen op je lichaam. Kies daarom een stijlvolle zitzak die je zelf heel mooi vindt. Kies je favoriete kleur en bedenk wat het met jou doet. Zo kan bijvoorbeeld een blauwe zitzak rust brengen. Rood is een opwekkende kleur en groen doet aan de natuur denken. Grijs is discreet en roze is speels en vrolijk. Een meerkleurige zitzak brengt pit in je kamer. Kies dus bewust de kleur van je zitzak zodat je de perfecte gemoedstoestand kunt opwekken. Een zitzak is een budgetvriendelijke manier om je gezondheid optimaal op peil te houden.