Wat u kunt doen voor een beter milieu

//Wat u kunt doen voor een beter milieu

U hoort er waarschijnlijk steeds vaker over: het milieu. In het nieuws gaat het over bossen die gekapt worden en de opwarming van de aarde. Gelukkig kunt u zelf ook een klein beetje helpen om het goede milieu te behouden. Dit kan onder andere op het gebied van energie. In dit artikel ga ik u uitleggen hoe u mee kunt helpen aan het behouden van een goed milieu, op het gebied van stroom.

 

Groene stroom: goed voor het milieu

Grijze stroom wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen. Een paar voorbeelden van fossiele brandstoffen zijn kolen, gas en olie. Deze brandstoffen raken op een bepaald moment op. Daarnaast is het winnen van fossiele brandstoffen uitputtend voor de aarde. Dit komt omdat er bij de productie van grijze stroom relatief veel koolstofdioxide vrijkomt. Koolstofdioxide draagt bij aan de opwarming van de aarde. Groene stroom wordt opgewekt uit bronnen die niet opraken. Het zal dus altijd mogelijk zijn om groene stroom op te wekken. Voorbeelden van deze bronnen zijn de zon, de wind, water en biomassa. Bij de productie van groene stroom komt geen koolstofdioxide vrij. Daarom draagt groene stroom niet tot nauwelijks bij aan het broeikaseffect, waardoor het beter is voor het milieu dan grijze stroom.

 

Is groene stroom duurder dan grijze stroom?

Het is over het algemeen iets moeilijker om groene stroom op te wekken. Dit maakt de productie van groene stroom iets duurder dan de productie van grijze stroom. De overheid wil de koper echter aanmoedigen om groene stroom te kopen. Daarom worden er subsidies uitgedeeld voor het opwekken van groene stroom. Groene stroom zal dus ongeveer even veel kosten als grijze stroom en je helpt het goede milieu te behouden. De prijs verschilt natuurlijk wel per aanbieder. Om gemakkelijk de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken en zo geld te besparen, kunt u kijken op Energie Vergelijken.