Tips bij een zwembad filter kopen

//Tips bij een zwembad filter kopen

Een vriend van mij heeft pas een zwembad laten plaatsen en vroeg zich af hoe het is geregeld met een zwembad filter. Ik ben voor hem op onderzoek uitgegaan en ik kwam tot de conclusie dat er veel verschillende soorten op de markt zijn. Ik kwam de papieren filters tegen, deze noemen ze ook wel cartouche filters. Deze worden met name gebruikt bij Intex en bij de Bestway opzet zwembaden. Deze verwijderen alleen het grof vuil. De algengroei wordt hierbij niet of nauwelijks tegengegaan. Bij Bas, diegene die mij de vraag stelde over de filters, was het zwembad gelukkig nog niet groen gekleurd. Als dat wel het geval was, dan zou hij al het water moeten vervangen!

De mogelijkheden in zwembadfilters

Bij een zandfilter pomp hoeft niet al het water vervangen te worden. Bij een zandfilter gaat het over een filter dat gevuld wordt met zand voor het zuiveren van zwembadwater. Het is een belangrijk onderdeel van het zwembad. Haren, insecten, bladeren en andere viezigheid worden zo uit het water gefilterd. Deze filters zijn te koop in verschillende soorten en maten.

Kwaliteit en prijzen zwembad filters

De prijzen van de zwembad filters zijn heel gevarieerd. Zo heb je een zandfilter van 1949 euro, maar je hebt er ook van 689 euro. Het ligt er een beetje aan hoe groot je zwembad is en welk filter daar het beste bij past. De keuze die je maakt, hangt echt af van hoeveel liter water er in je zwembad kan, zodat het zich efficiƫnt kan reinigen. Houd in ieder geval met de grootte van je zwembad rekening, zodat het filter toereikend is voor optimale reiniging. Ook dan is er echter nog veel verschil in prijzen. Kijk daarom ook goed naar je budget, zodat je aan de hand daarvan je keuze kunt maken.