Zo druk je jouw logo efficiënt af

//Zo druk je jouw logo efficiënt af
papier met logo

In de wereld van logistiek speelt zichtbaarheid een essentiële rol. Als bedrijf streef je voortdurend naar efficiëntie in de hele keten, maar het vergroten van je merkzichtbaarheid mag niet over het hoofd worden gezien. Een strategie die hierbij kan helpen is het afdrukken van je logo op producten.

In dit artikel bespreken we hoe het bedrukken van je logo op diverse materialen jouw bedrijf meer onder de aandacht brengt. Ook hebben we het over de vereisten voor een logo om er goed uit te zien op bepaalde materialen. Ten slotte gaan we het hebben over welke items zowel gemakkelijk te bedrukken als te distribueren zijn aan zakelijke relaties.

In de wereld van logistiek draait alles om efficiëntie en effectiviteit. Het bedrukken van je logo op diverse materialen kan een slimme zet zijn om je logistieke processen te stroomlijnen en tegelijkertijd je merk te versterken. Hoe werkt dit?

Efficiëntie

Allereerst kunnen materialen zoals bedrukte pennen, notitieblokken en mokken eenvoudig worden opgeslagen en vervoerd. Naast deze klassiekers kun je ook overwegen je logo op een jute zak of katoenen zak te laten zetten. Op het textiel van Shingyo kun je bijvoorbeeld heel wat dingen laten zetten die er nog mooi uit zullen zien ook. Denk aan linnen tasjes, of jute zakjes en nog een hele trits andere dingen gemaakt van biologisch materiaal!

Relatiegeschenk

Ten tweede kunnen bedrukte materialen dienen als waardevolle relatiegeschenken voor je klanten en zakenpartners. Het geven van deze items tijdens een beurs of evenement kan je relaties versterken en goodwill opbouwen. Dit kan leiden tot een positieve mond-tot-mondreclame en het versterken van de banden met je belangrijkste zakelijke contacten.

Vereisten voor je logo

Niet alle logo’s zijn geschikt om op elk materiaal te worden afgedrukt. Het is van cruciaal belang om te zorgen voor consistentie en herkenbaarheid, ongeacht het materiaal waarop het wordt weergegeven. Enkele belangrijke vereisten voor een logo om effectief te zijn op

diverse materialen zijn:

  • Eenvoud
  • Schaalbaarheid
  • Kleur
  • Duurzaamheid

Een logo moet eenvoudig en gemakkelijk te herkennen zijn, zelfs op kleine items zoals pennen of sleutelhangers. Bevat je logo teveel details, dan kan veel verloren gaan bij het afdrukken op kleine oppervlakken.

Zorg ervoor dat je logo zonder verlies van kwaliteit kan worden vergroot of verkleind, zodat het er op verschillende formaten en materialen goed uitziet.

Houd rekening met de kleurweergave op verschillende materialen. Zorg ervoor dat de kleuren van uw logo consistent zijn, ongeacht het materiaal waarop het wordt afgedrukt.

Overweeg de duurzaamheid van het afdrukken op verschillende materialen. Logo’s op materialen die vaak worden gebruikt, zoals mokken of tassen, moeten bestand zijn tegen dagelijks gebruik en wassen.

Ten slotte

Samenvattend, het bedrukken van je logo op de juiste materialen biedt niet alleen mogelijkheden om je merk te versterken, maar kan ook je logistiek beheer verbeteren door efficiëntere opslag en distributie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je logo geschikt is voor verschillende materialen en dat je kiest voor items die gemakkelijk te bedrukken en uit te delen zijn aan je relaties. Zo vergroot je je zichtbaarheid zonder dat je geld kwijt bent aan onhandige op te slaan producten.