De voordelen van het werken met flexwerkers

/, Financieel/De voordelen van het werken met flexwerkers

Wist je dat maar liefst 30% van de arbeidskrachten binnen bedrijven flexwerkers zijn? Dat aantal is de afgelopen jaren steeds verder toegenomen en stijgt ook nu nog steeds. En dat is niet gek, als je kijkt naar de voordelen die flexwerkers kunnen bieden voor werkgevers. Ben je benieuwd of flexwerkers ook een waardevolle toevoeging voor jouw bedrijf kunnen zijn? We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

 

Inspelen op pieken en dalen

Elk bedrijf kent rustige en drukke tijden. Als je enkel vast personeel in dienst hebt, kan het lastig zijn om op deze trends in te spelen. In de rustige tijden zit je personeel zich een beetje te vervelen, terwijl je ze wel moet doorbetalen. Je overheadkosten zijn dan dus veel hoger dan je zou willen. Terwijl je in drukke tijden juist handen tekort komt en je werknemers de werkdruk misschien wel helemaal niet meer aankunnen. Flexwerkers zijn dan de ideale oplossing. In drukke tijden heb je de beschikking over extra krachten, zonder dat je nieuwe mensen aan hoeft te nemen. In rustige tijden hoef je ze niet door te betalen, dus profiteer je van veel lagere overheadkosten.

 

Haal de kennis in huis die je nodig hebt

Soms heb je voor een project of opdracht specifieke kennis nodig, die je niet in huis hebt. Ook dan biedt een flexwerker uitkomst. Jij haalt iemand met de juiste kennis in huis voor de duur van het project, zonder dat je direct aan een vast contract vastzit. Zo kun je veel eenvoudiger specialisten inhuren, zodat je altijd iemand hebt zitten die precies weet wat er nodig is.

 

Betaal nooit te veel

Een flexwerker hoef je alleen te betalen voor de uren die hij of zij daadwerkelijk werkt. Daardoor zul je dus nooit salaris hoeven uitbetalen voor uren die niet gewerkt zijn. Bij vaste werknemers ben je natuurlijk verplicht om altijd het aantal contracturen uit te betalen, zelfs als er niet genoeg werk is om deze uren te maken. Bij flexwerkers hoef je je hier geen zorgen over te maken. In een rustige periode kosten zij je dus niks extra’s.

Ook aan de slag met flexwerkers?

Zie jij ook hoeveel voordelen werken met flexwerkers voor jou kan hebben? Wacht dan niet langer en ga op zoek naar de juiste flexwerker voor in jouw onderneming. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is Uitzendbureau N2People je antwoord. De juiste flexwerker aan de perfecte baan koppelen is hun dagelijks werk. Zeker weten dat ze ook voor jou de ideale kandidaat vinden!